Referenties

Hans

bedrijfsleider kringloopwinkel het Goed

‘We zitten nu echt op een gouden ei!’

Zo kijken Hans en Eric terug op hun samenwerking met Spring. Eric is regionaal bedrijfsleider van een aantal vestigingen van kringloopwarenhuis Het Goed. Hans is filiaalleider van de vestiging in Geldrop. Naast het stimuleren van hergebruik heeft Het Goed de taak om mensen weer terug op de arbeidsmarkt te krijgen. De gewenste financiële resultaten bleven uit. ‘We moesten in de spiegel kijken. Waar lag het aan dat de zaken niet goed gingen?’ Hans had het privé erg moeilijk. ‘Op het werk was ik er niet meer bij. Ik zag bepaalde dingen niet meer. Ik wilde wel hoor, maar ik kón niet. En dan is een team van 35 mensen leiden best moeilijk.’ De ‘Hans van vroeger’ was een beetje verdwenen.

Boost

Spring werd ingeschakeld om Hans een extra boost te geven. ‘Ik vond het in het begin eigenlijk zelf niet nodig. Ik vond dat ik alles zelf wel kon oplossen’. Hans volgde een traject met Spring. Eric was op de achtergrond aanwezig en zat bij de gesprekken die betrekking hadden op het werk. Hans vertelt: ‘Ik moest me blootgeven. Dat is eigenlijk niks voor mij. Omdat er zo’n geweldige klik met Mieke was, kon ik me goed openstellen tijdens de gesprekken.’ Hans heeft ook opstellingen met poppetjes gemaakt. ‘Heel interessant! De poppetjes van het team stonden in het begin heel anders dan op het einde van het traject. Mieke is heel goed in het weghalen van drempels. Ik kreeg inzicht. Ik hoef het niet alleen te doen.’ Hans straalt.

Een andere Hans

Het traject is afgerond en Hans is opgelucht. ‘Ik had het idee dat ik achter de kar aan liep. Maar nu zit ik er weer voorop!’ Eric beaamt dat. ‘Het loopt weer lekker in het team. We behalen mooie resultaten als het gaat om ontwikkeling van onze medewerkers. Ook onze missie staat weer centraal. We zitten nu echt op een gouden ei!’ ‘Ik kan nu dingen loslaten’, zegt Hans. ‘Ik ben erachter gekomen waar m’n kracht zit. Ik loste alles zelf op. Ik weet nu dat dat niet hoeft’. Het team is unaniem: Ze zien een andere Hans.

Goud

De heren kijken heel tevreden terug op de afgelopen periode. Samen met Mieke is er duidelijkheid en structuur gecreëerd. ‘Er zijn afspraken gemaakt en we zijn veel meer open en eerlijk.’ Eric hoopt dat meer mensen binnen de organisatie in zee mogen met Spring. Hans is vastberaden. ‘De problemen zijn opgelost. De samenwerking met Spring was een gouden zet! Met een dikke knuffel hebben we het afgesloten.’

Neem contact op

Wat kunnen we voor je betekenen?

Adres

Hoek 21
5571 GJ  Bergeijk

Bel ons

Peet:   +31 6 46403336
Mieke: +31 6 15092859

E-mail ons

mieke@wijzijnspring.nl