Ik mis het avontuur.

door | jun 28, 2021

Ik mis het avontuur zei hij. Die opmerking raakte me. In een mooie online ontmoeting delen we met elkaar wat deze tijd met ons en met de mensen in de bedrijven doet. In alle hectiek, want die is er, is er een moment van rust. Een moment van stilstaan bij hoe het gaat. Maar vooral ook van delen. Van ervaringen, kennis en oplossingen die al in de praktijk gevonden zijn.

Op mijn vraag “Hoe gaat het nu eigenlijk met jullie zelf” is het even stil. Met alle verantwoordelijkheid die op hun schouders rust is dat niet de eerste vraag waar zij bij stil staan. Er ontstaat een mooi gesprek over hoe het is om altijd ‘aan’ te staan. Zonder reistijd kun je je vergaderingen lekker efficiënt in plannen. Maar in de praktijk betekent dat, dat het ene overleg naadloos overgaat in het volgende. En voor je het weet ben je de hele dag online bezig.

En daar is ons brein niet op ingericht. We denken dat we het productiefst zijn door voortdurend gefocust bezig te zijn. Maar het tegendeel is waar. Neurowetenschapper Pillay stelt dat voortdurend focussen dezelfde invloed op je brein heeft als een verslaving. Je raakt uitgeput, kunt niet meer aan andere dingen denken. Je hebt het gevoel dat je je niet meer kunt concentreren, niet meer helder kunt denken.

Hoe tegennatuurlijk het ook voelt, het betekent dat je tijd moet inbouwen om te ontfocussen. Om regelmatig even ‘uit’ te staan. Tijd om te klooien, dagdromen of zomaar even voor wat small talk met je collega. Of tijd om dingen te doen waarbij je even niet zo hoeft na te denken. Het is juist dat ritme van focussen en ontfocussen dat ons in staat stelt om te excelleren.

Nu houdt ons brein graag alles bij het oude. Dat is ook de reden waarom we snel weer in oude gedragspatronen vervallen. Springt werkt met een innovatieve breintraining. In slechts 5 sessies ontstaat er rust en overzicht. Er zijn nieuwe verbindingen in je brein gemaakt, een stevige basis om het door jou gewenste gedrag vast te houden en verder te ontwikkelen. Je leert dus geen kunstje aan, maar ontwikkelt jezelf op een duurzame manier.

Ik daag je uit! Zoek jouw ‘uitknop’ en maak ruimte voor klooitijd. Mentaal fit zijn maakt een wereld van verschil. Het geeft veerkracht, ook in tijden dat het leven ons uitdaagt! Ik wens jullie allen dat je dat avontuur aan gaat! Benieuwd naar onze breintraining? Bel of stuur even een berichtje. We vertellen je er graag meer over!

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op

Wat kunnen we voor je betekenen?

Adres

Hoek 21
5571 GJ  Bergeijk

Bel ons

Peet:   +31 6 46403336
Mieke: +31 6 15092859

E-mail ons

mieke@wijzijnspring.nl